Mukula ry on yli 30 vuotta Jalasjärvellä toiminut kulttuuriyhdistys


Mukula ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka ydintoiminnot kohdistuvat lasten ja nuorten hyvinvoinnin kehittämiseen. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten kulttuuriharrastusta sekä lasten ja nuorten osallistumis- ja harrastusmahdollisuuksia.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää lasten ja nuorten tapahtumia kuten näytelmä-, liikunta-, musiikki ja harrastustilaisuuksia, kilpailuja ja juhlia sekä pyrkii muilla vastaavilla tavoilla edistämään kulttuuriharrastusta ja lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja osallistumismahdollisuuksia.

Yhdistys pöyrittää myös Jalasjärvellä elokuvateatteri toimintaa ja edistää elokuvakulttuuria ja – kasvatusta Etelä-Pohjanmaalla.

Kesällä 2021 Mukula ry herättää myös henkiin riemukkaan lasten kulttuuritapahtuman, Mukulan. Mukula-tapahtuma on ollut valtakunnallisesti merkittävä lasten kulttuurin edelläkävijä: ensimmäinen Mukula järjestettiin vuonna 1984 ja parhaimmillaan tapahtumassa on ollut jopa 10 000 kävijää. Tapahtuma tekee paluun vuosien tauon jälkeen 2.-8.8.2021.

Tapahtuman valmisteluissa on ollut mukana kymmeniä järjestöjä ja satoja talkoolaisia. Yhteisöllisyydellä ja yhdessä tekemisellä on pitkät perinteet Mukulan historiassa. Osana hanketta haluamme jatkaa samaa perinnettä haastamalla mukaan pitäjän yhdistykset ja seurat, sekä koordinoida heidän kanssa toimintaa lapsille ja nuorille.

Mukulan sivuille www.mukula.fi

 Mukula ry, PL 46, 61601 Jalasjärvi